Garnitura etansare termopan pret cheder geam

garnitura termopan

Un cheder de geam termopan pentru ferestre si usi din pvc este una din cele mai importante componente ale tamplariei termoizolante.

     Cheder termopan sau garnitura de etansare termopan, sunt unul si acelasi lucru. Acestea joaca rolul de etansare termica si fonica in spatiile de contact dintre cerceveaua termopanului si toc (partea mobila si partea fixa).

 

Proprietati etansare cheder geam termopan

 

     80% din etansarea realizata de termopane este efectuata de catre garnitura de etansare termopan. Aceasta este produsa dintr-un material EPDM (un cauciuc foarte elastic si rezistent)Chederul pentru geam termopan, joaca dublu rol in tamplaria termoizolanta:

  • stopeaza frigul sa patrunda in camera.
  • protejeaza patrunderea umezelei in incinta feroneriei, umezeala care afecteaza in mod direct sistemele de inchidere prin oxidarea lor.

     Garniturile duc greul termoizolatiei. Ele trebuie sa isi pastreze proprietatile si cand stau in soare de peste 40 grade celsius vara cat si la temperaturi de -20 grade celsius iarna. Practic, trebuie sa reziste la toata plaja de temperaturi comune pentru clima din Romania.

Ce viata are un cheder de geam termopan

     Garniturile termopan, in conditiile de mediu actuale din Romania au o garantie medie de 2 ani de zile. Dupa aceasta perioada, in functie de conditiile la care au fost supuse incep sa se taseze, crape si sa se macine. Atunci cand stergeti cu cârpa garniturile si observati ca raman semne negre e un exemplu destul de bun de garnituri imbatranite.

 

Uleiuri sau silicon de intretinere garnitura termopan

     „Zvonurile” care afirma ca exista uleiuri sau silicon de intretinere pentru garnitura de termopan sunt complet false. Chederul termopan nu este un organism viu sau compus organic care se poate regenera. La fel ca si cauciucurile auto, atunci cand imbatranesc, imbatranesc. Singura metoda viabila de redare a etanseizarii, hidroizolatiei sau fonoizolatiei termopanelor este aceea de a schimba garniturile de termopan la un pret accesibil.

Identificarea unei garnituri termopan defecte

     Atunci cand zgomotul din exterior patrunde in incinta unde este montat geamul termopan, cand apa ploii patrunde atat in toc cat si in incinta, sau cand se simte curent in diferite zone ale ferestrei sunt semne clare ale imbatranirii chederelor termopan.

Mod de inlocuire a garniturilor termopan

     Garnitura termexemple garnituri termopanopan are un sistem foarte simplu de aplicare in canal special facut pentru ea. Ea poate iesi usor pentru a fi schimbata. Tocmai de aceea un pret pentru inlocuire garnitura de etansare la termopan este destul de accesibil.

     La procesul de inlocuire a garniturilor termopan se schimba atat garnitura de pe cerceveaua termopanului cat si garnitura de pe tocul aferent deschiderii.

      In partea stanga aveti exemple de garnituri termopan in profil. Partea in forma ascutita este partea care intra in canalul de pe profilul de termopan.

Pret garnitura etansare termopan

     Pretul pentru garniturile de termopane in functie de model sunt listate in cadrul listei de preturi din acest site. Pentru a nu va pune in dificultate in identificarea garniturii potrivite pentru termopanul dumneavoastra acest lucru va fi facut de catre tehnicienii noastrii.

     Daca ai nevoie de mai multe informatii poti citi si despre garnitura termopan ULTRA 9000, garnitura din cauciuc natural cu valente de etansare marite.

Programeaza online vizita la domiciliu!
Inlocuieste garniturile vechi – Click aici!

     Te poti informa suplimentar si chiar achizitiona din pagina de aici orice model de garnituri termopan.

 

 



reparatii termopane iarna



ultrapvc reparatii termopane

inscrie-te in sistemul de mesagerie UltraPVC

Te vom anunta de indata cand vom avea oferte sau produse promotionale disponibile. Ne angajam a nu te bombarda cu e-mailuri inutile, de regula trimitem maxim 1-2 mesaje lunar.

[forminator_form id="1833"]

logo